11/3/11

Ιαπωνία: Θρηνεί η ανθρωπότητα (video)

Ισχυρός σεισμός περίπου 8,9 ρίχτερ συνέβη στην Ιαπωνία στις 14:45 τοπική ώρα(07:45 Ελλάδας) στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας .
Ο σεισμός ο οποίος είχε διάρκεια 2 λεπτών προκάλεσε τσουνάμι 10 μέτρων το οποίο παρέσυρε και διέλυσε στο πέρασμά του ότι βρήκε μπροστά του όπως σπίτια και αυτοκίνητα. Ο αριθμός των νεκρών στη βορειοδυτική παράκτια πόλη Σεντάι είναι περίπου στους 300. Αναμένεται να αυξηθεί δραματικά όμως καθώς οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν είναι αποκομμένες από την κεντρική Ιαπωνία


Ο σεισμός ο οποίος είχε αρκετούς μετασεισμούς μεγέθους ακόμη και 7,4 ρίχτερ προκάλεσε πανικό ακόμη και στο Τόκιο που βρίσκεται περίπου 380 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο. Έγινε αισθητός ακόμη και στην Χαβάϊ. Το επίσημο πρακτορείο Κιόντο μεταδίδει ότι περίπου 88.000 άνθρωποι αγνοούνται. Το τσουνάμι φέρεται να κατάπιε πλοίο 100 ατόμων και ένα ολόκληρο τραίνο! Όλη η γύρω περιοχή είναι υπό στενή παρακολούθηση καθώς το  πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Φουκουσίμα έχει παρουσιάσει πρόβλημα στο σύστημα ψύξης. 


Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για έναν θρήνο ολόκληρης της ανθρωπότητας όπου η μανία της φύσης μας κάνει όλους να συμπάσχουμε με τους Ιάπωνες και να ευχηθούμε κάτι τέτοιο να μην συμβεί ποτέ ξανά.









0 comments:

Δημοσίευση σχολίου